Deler av året bor vi i Nerja på Costa del Sol i Spania.Leiligheten vår ligger like ved den vakre Burriana stranda,som er 800 m. lang og 40 m. bred

Selve Nerja er en kommune og en by i Spania.Kommunen Nerja består av byen Nerja og tettstedet Maro.

Nerja ligger på Costa del Sol i provinsen Malaga i Andalucia,rundt 50 km øst for byen Malaga. Kommunen har rundt 20 000 innbyggere, om sommeren kommer flere titusen turister i tillegg.

Nerjas historie strekker seg svært langt tilbake. I 1959 oppdaget lekende barn noen dryppsteinshuler i nærheten av byen. I disse hulene fant man knokler, steinverktøy, keramikk og malerier. Det antas at hulene var bebodd allerede 20 000 år f.kr. 

I byens sentrum ligger Balcón de Europa (Europas balkong). Dette er et utsiktspunkt som gir besøkende et imponerende skue mot havet. Det blir sagt at navnet ble foreslått av kong AAlfonso XII som besøkte området i 1885 i forbindelse med en jordskjelvskatastrofe, og ble trollbundet av utsikten. Historiske dokumenter har likevel vist at navnet eksisterte før dette besøket.

Nerja har et mikroklima med forhold som gjør stedet mer solrikt, samt kjøligere om sommeren og varmere om vinteren, sammenlignet med mesteparten av regionen. Forholdene skyldes at området ligger i le av fjellområdet Sierra Almijara