Sel kommune

Sel er en kommune nord i Gudbrandsdalen i Oppland. Den grenser i nord til Dovre og Folldal, i nordøst til (2,4 km felles grense) Sør-Fron, i øst og sør til Nord-Fron, og i vest til Vågå. På østsiden når Sel inn i den vestlige del av Rondane. 

Otta er kommunesenteret i Sel og regionsenter for Nord-Gudbrandsdalen. Otta har et lite, intimt sentrum med koselige parker, spisesteder, butikker, kjøpesentra og diverse offentlige og private tjenestetilbud. I år 2000 fikk Otta bystatus. Otta benevnes gjerne som ”Byen ved Rondane”. I 2010 innviet vi NGLMS som står for Nord-Gudbrandsdal Lokalmedisinske senter. 

Heidal er kjent for sine mange freda og verneverdige gårdsanlegg, dyktige håndverkere, sitt flotte kulturlandskap og ulike typer elvesport i Sjoa elv. Sjoa er et lite lokalsamfunn sør for Otta med et aktivt foreningsliv og et barnevennlig boligfelt. Lengst nord i kommunen ligger bygda Sel, som har gitt kommunen navnet. Selsbygda er kanskje mest kjent for at nobelprisvinneren Sigrid Undset la store deler av handlinga i romantrilogien Kristin Lavransdatter hit.

Vi har store fjellområder i kommunen med Rondane nasjonalpark i øst og ”Jotunheimens forgård” i vest med et omfattende sti – og løypenett.

Fjellvidda ligger jevnt over på 1000 moh., i Rondane når toppene over 2000 moh. (Storronden 2138 moh.).